lectio_logo2

Velkommen i kantinen:

_mg_9921r

Se Ugens menu.
SkoleKom1
facebook-logo
Festbillet3

pf_logo

Dimission 2016:

fredag den 24. juni 2016 kl. 10 i Tivolis Koncertsal.

Studenterjubilæum på Zahle

Alle studenterjubilarer har mulighed for at deltage i skolens dimission fredag den 24. juni 2016 kl. 10 i Tivolis Koncertsal. Efter dimissionen samles jubilarerne foran Tivolis Koncertsal, hvor skolen er vært ved et lille glas, inden årets studenter kører væk i deres vogne, og hvor skolens rektor Anne Birgitte Klange vil ønske jubilarerne til lykke.

Tilmelding til dimissionen som jubilar sker ved at sende en mail til Lis Ingerslev, Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . Herefter vil billet blive tilsendt, når tiden nærmer sig. Sidste frist for tilmelding er den 18. juni 2016.

Læs mere…
 

Zahles melder fuldt hus:

Ingen ledige pladser i 1.g 2016-2017 - vil du på venteliste?

Vi har pr. august opgraderet fra fire til fem spor og tager samtidig nye undervisningslokaler i brug.
Alle vores fem 1.g-klasser med skolestart august 2016 er fyldt op.

Du har mulighed for at blive skrevet på venteliste til 1.g.
Det gør du ved at sende en mail til vores sekretær Lene Winther ( Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med titlen "venteliste 1.g".
I mailen skal du oplyse: navn, ønske om 
studieretning, ønske om 2. fremmedsprog, ønske om kunstnerisk fag, telefonnummer/mailadresse på dig selv og din far/ mor, navnet på det gymnasium der er din første prioritet, og navnet på det gymnasium du er henvist til.

Vi kontakter eleverne på ventelisten når/hvis der bliver en plads, dog tidligst efter den 7. juni 2016.

Læs mere…
 

Bør svømmeundervisning være kønsopdelt?

Tirsdag den 19. april havde 1.a og 1.c besøg af Radio 24/7 i deres idrætstimer med svømning.

Følg linket her og hør hvad elever i klasserne og deres lærer siger om spørgsmålet:

http://www.radio24syv.dk/programmer/reporterne/13339522/reporterne-20-04-2016-1/

 

Samfundsfaglige aktiviteter:

Er der råd til skattelettelser?

Dette spørgsmål stillede Clement Kjersgaard til blandt andet finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), finansordfører Rene Christensen (DF), Morten Østergaard (R), Anders Samuelsen (LA), Pia Olsen Dyhr (SF) og Pernille Skipper (EL), i Debatten d. 21. april.

Med blandt publikum var 2.d, som i løbet af programmet blev klogere på partiernes holdninger til spørgsmålet.

2d-skat-apr16
Læs mere…
 

Sproglige aktiviteter:

Samarbejde med Retorik på KU

Igen i år har vores gymnasium haft et samarbejde med Retorikstudiet på Københavns Universitet. Eleverne i 2.c har i første omgang modtaget undervisning fra en retorikstuderende i tilknytning til en skriftlig aflevering i dansk, og i anden omgang har klassen deltaget i et undervisningsmodul på KU. Samarbejdet har givet eleverne kendskab til, hvordan en videregående uddannelse på det Humanistiske Fakultet udmønter sig, både på bacheloruddannelsen og kandidatniveau.

retorik-apr16-r
Zahle-elever deltager i debatten på lige fod med de 1.års-studerende på KU.
Argumentation indgår som et centralt fag på bacheloruddannelsen i retorik hos professor Christian Kock.

Fællesnævneren har været teoretisk og praktisk argumentation med fokus på at træne elevernes egne udtryksfærdigheder. Kravet om aktiv undervisningsdeltagelse har resulteret i en mere nuanceret begrebsforståelse, idet vores elever løbende er blevet udfordret til at reflektere over konkrete kommunikationssituationer og ikke mindst diskutere styrker og svagheder med hensyn til effekt og kvalitet i forskellige argumentationsformer.

Læs mere…
 

Besøg på CBS

Igen i år har elever ved Zahles Gymnasium præsenteret iværksætteridéer ved et arrangement på CBS, hvor der blev givet feed-back og gode råd til et eventuelt videre arbejde.

Eleverne har i januar og februar arbejdet med innovation og udvikling af forretningsidé i et praksisnært forløb, som mundede ud i mange spændende og kreative forretningsidéer:

En fingerprintslås, en app der fortæller om indholdsstoffer i emballage, en chip der hjælper med kroppens forbrænding, en ny smartere stikdåse til uddannelsesinstitutioner, medicinudbringning og meget andet.

I processen har eleverne arbejdet med at udvikle idéen og produktet samt forholdt sig til målgruppe, markedsføring, konkurrenter og virksomhedens økonomi.

2016-1 2016-2

Ud over at give eleverne blod på tanden i forhold at starte egen virksomhed, er målet med samarbejdet med CBS at bidrage til Zahles arbejde med at lette overgangen til de videregående uddannelser.

Læs mere…
 

Snart sidste frist: Ansøgning om optagelse på Zahles

Nu er det tid til at sende ansøgning til 1.g på Zahle.
Husk at du kan søge ind på Zahles uanset hvor du bor. 
N. Zahles Gymnasium er et privat gymnasium, og det betyder at dine chancer for optagelse i 1.g ikke afhænger af hvor du bor.·
VIGTIGT: Husk at skrive Zahles på som 1. prioritet.

Læs mere om studieretningerne ved at vælge i menuen foroven.
Vi har ikke flere besøgsdage, men du er altid velkommen til at henvende dig.

 

Læs mere…
 

Fra supernovaer til klimaforandringer:

kosmisk-straaling-vekselvirker-med-jordens-atmosfaere

Det bliver varmere, og vejret mere ustabilt. Verdens klimaforskere arbejder med at afdække alle de faktorer der kan have en indflydelse på Jordens klima.

Ved en fællestime den 10. februar gav seniorforsker Martin Enghoff fra DTU Space os et indblik i klimaforskning og hvordan fx rummet kan være én af disse faktorer.

Billedet viser kosmisk stråling der vekselvirker med Jordens atmosfære.

Læs mere…
 

Hjernens styrker og svagheder

Hvordan virker vores intuition? Hvordan træffer vi beslutninger? Hvorfor gør nogle situationer os risikosøgende? Hvad er anker-effekten, og hvordan kan den forklare at vi somme tider er tilbøjelige til at bedrage både os selv og andre?

Det fik skolens psykologi- og erhvervsøkonomihold samt et biologihold svar på ved et fælles undervisningsforløb torsdag den 11. februar, hvor vi fik besøg af Christian Staal fra Syddansk Universitet.

Læs mere om hjernens styrker og svagheder og anker-effekten ifølge Christian Staal.

staal
Læs mere…
 
bm1-350x607

Kulturnat på Zahles - tradition møder fornyelse

Nyklassicistisk arkitektur møder nymoderne arkitektur.
Kom og se den nye kantine og elevernes værker i de kreative fag.

Fredag den 9. oktober 2015 afholdtes Kulturnatten i hele hovedstaden, og i den forbindelse havde vi for tredje år i træk fået mulighed for at være værter. 

Nyklassicistisk arkitektur møder nymoderne arkitektur.
Kom og se den nye kantine og elevernes værker i de kreative fag.

Både i billedkunst, musik og mediefag var eleverne aktive med kreative produktioner.  På billedet:

Til optagelserne til N. Zahles Gymnasieskoles projektopgave i forbindelse med den københavnske kulturnat ’15 havde Nicolai Brudekjoler udlånt en brudekjole. At bære en brudekjole er altid noget ganske særligt…og bruden passer altid godt på… Hér valgte bruden dog at tage aktiv del i arbejdsprocessen…brudekjole eller ej…

Se mere om optagelserne her: http://missnicolai-konfirmationskjoler.dk/n-zahles-gymnasieskole-producerer-i-forbindelse-med-den-koebenhavnske-kulturnat-15-kortfilm-i-miss-nicolai

Læs mere…
 

Juletræ som kunstprojekt

juletrae-ny1 juletrae-ny2

Billedkunstholdet er med i et kunstprojekt i København, hvor de designer deres eget juletræ af glasfiber. Juletræet bliver udstillet på Israels Plads i december og sælges derefter på en auktion, hvor overskuddet går til et bæredygtigt projekt i Afrika.

Læs mere…
 

Rest in beats

Onsdag den 11. november havde skolens musikhold besøg af duoen "Rest in Beats", som spillede deres smukke og fortryllende musik.

Der var på forhånd lagt op til tunge hiphop-beats, kombineret med flotte og lyriske tekster. Det var en stor fornøjelse at høre dem og ikke mindst få indblik i livet som rytmisk musiker. Tak for det !

Se mere her: http://restinbeats.dk/

musik-r
Læs mere…
 

Zahles Musical 2016:

Arbejdet med årets musical er i fuld gang!

Musicalen er fortolkning af den amerikanske film Mean Girls, og den handler om livet på et gymnasium.

Spilletider:
Torsdag den 14. januar kl. 19.30
Fredag den 15. januar kl. 14.00 og kl. 19.30
Lørdag den 16. januar kl. 15.00 

musical2016plakat
Læs mere…
 

Studierejser på Zahles 2015:

I uge 38 var alle 3g-klasser på studietur. Om 3a's tur fortæller Linnéa i 3a:

dsc_0291

Inden vores tur til Firenze havde vi et historieforløb om renæssancen, hvor vi arbejdede med kunst, arkitektur og det nye tankemønster hos mennesket. Nu har vi så oplevet alle de smukke renæssancebygninger og kunstværker. Vi har bl.a. oplevet Firenzes smukke domkirke, rådhuset og Uffizi galleriet med værker bl.a. fra Da Vinci og Michelangelo. Derudover har vi besøgt museer omkring videnskaben fra Galilei, Da Vinci og Fibonacci.·Alt dette sammen med det bedste fra Italien som vinsmagning, pastaretter og smukke gader i både Firenze, Vinci og Lucca.

dsc_0239 dsc_0281

Se program for·3a's studietur til Firenze.

Se program for 3d's studietur til Rom.

Læs mere…
 

Sidste nyt fra Drughunter Dysten:

drughunter-april15

Så løb Drughunter Dysten af stablen. Her ses Dea og Sarah fra 2.a Science 2 med deres bud på en behandling af multipel sklerose med stamceller lavet af personens egne hudceller.

Det blev til en rigtig spændende dag hos Lundbeck med spændende foredrag om hjernen, ministerbesøg af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen og en masse spændende bud på hvordan man kan behandle alt fra amfetaminafhængighed til Alzheimers.

Læs mere…