lectio_logo2

Velkommen i kantinen:

_mg_9921r

Se Ugens menu.
SkoleKom1
facebook-logo
Festbillet3

Naturvidenskabelig på Zahles:

Primtal på Københavns Universitet

heletal-marts2015-2

Hele tal er emnet for en række ekskursioner til Institut for Matematiske Fag, hvor 2a deltager i forelæsninger holdt af forskere og opgaveløsning ledet af matematikstuderende.

Det første besøg fandt sted torsdag den 26. marts, hvor viceinstitutleder Jesper Lützen bød velkommen og derefter holdt forelæsninger om emnet hele tal. Besøget bliver fulgt op i løbet af yderligere tre tirsdage, hvor elever fra 2a vil fokusere på primtalsteori og anvendelsen heraf til kryptering.

heletal-marts2015 heletal-marts2015-3
Læs mere…
 

Forskerbesøg:

Hvordan behandler man neurologiske lidelser?

Den 10. marts kom Annika Grønborg-Forsingdal forbi og fortalte om sin forskning i neurologiske lidelser. Hun laver en erhvervs-phd for Lundbeck, hvor man arbejder hårdt på at forstå hvad der ligger bag sygdomme såsom skizofreni. Mange af disse sygdomme kan man kun symptombehandle, og der er store bivirkninger ved den medicin man bruger. Annika gav en rigtig god opstart til arbejdet for Science 2 med at producere posters. Eleverne kommer i deres posters med forslag til hvordan man kan behandle forskellige neurologiske lidelser.

drughunter-mar2015

Science 2 (studieretningen matematik-biologi-kemi) deltager i Drughunter Dysten

Læs mere…
 

Studieretninger på Zahles 2015-2018

Fra august 2015 udbydes følgende studieretninger på Zahles:

intro39

Naturvidenskabelige studieretninger:

Science 1:matematik A, fysik B, kemi B
Science 2: matematik A, biologi B, kemi B

Se mere om de naturvidenskabelige studieretninger.

intro30

Samfundsfaglige studieretninger:

Samfund 1: samfundsfag A, matematik B, erhvervsøkonomi C
Samfund 2: samfundsfag A, matematik B, psykologi C
Samfund 3: samfundsfag A, matematik B, idræt B

Se mere om de samfundsfaglige studieretninger

intro01

Sproglige studieretninger:

Klassisk sprog og kultur: latin A, græsk A
Sprog - kultur 1: engelsk A, tysk fortsættersprog A, samfundsfag B, psykologi B
Sprog - kultur 2: engelsk A, fransk fortsættersprog A, samfundsfag B, psykologi B
Sprog - kultur 3: engelsk A, samfundsfag B, psykologi B

Se mere om de sproglige studieretninger

Læs mere…
 

Elevaktiviteter

 

Læs mere…
 

La Santa 2014

lasanta-k215r

I uge 46 var hele 2g-årgangen på en uges idrætstur i solen og varmen på La Santa. Her fik eleverne undervisning i en række nye idrætsdiscipliner, der både udfordrerede deres rytmiske, fysiske og kropslige færdigheder.

Turen var igen i år en kæmpe succes, både på det faglige og det sociale niveau. Hvilket eleverne i høj grad kan takke sig selv for!

Tak for en fantastisk tur med masser af ”god energi” og socialt engagement!
/Idrætslærerne

Læs mere…
 

Kom og vær med:

Zahles åbner igen i år dørene på kulturnatten

fredag den 10. oktober i tidsrummet kl. 18 - 21

10408685_790738127634635_3158205063193699155_n

Fredag den 10.10. var der kulturnat i hele København, og i den forbindelse havde vi for andet år i træk fået lov at være værter.·

Alle 1.g'erne var til stede med deres lærere i de kreative fag og viste, hvad de arbejder med i hhv. musik, mediefag og billedkunst. Den fælles titel for fagene er "Tradition møder fornyelse", og titlen er valgt, fordi den passer til både skolens arkitektur og værdigrundlag.

På billederne:
I billedkunst forbereder eleverne sig på at udstille værker til kulturnatten.

Se mere om kulturnatten:
http://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten

10649739_790738140967967_1352299265269010102_n 10710968_790738090967972_1131110182817363157_n

 

Læs mere…
 

Nu kommer de hjem:

Studierejser på Zahles 2014:

I uge 38 har alle 3g-klasserne været på studierejse. Se program for de enkelte klasser.

Se program for 3a's studietur til Barcelona

Se program for 3b's studietur til Istanbul.

Se program for 3c's studietur til Barcelona.

Se program for 3d's studietur til Sarajevo.

Læs mere…
 

Idræt på Zahles:

Wakeboarding med Idræt B-niveau

Idræt B er meget andet end kedelig fysiologi- og anatomiundervisning. I september var holdet en tur i Copenhagen Cable Park for at prøve kræfter med wakeboard og vandski. Vejret var perfekt, vandet var koldt,  og eleverne var megaseje! Her er en lille stemningsvideo fra dagen:

Med Surflige hilsner, crewet fra CCP og KKL

Læs mere…
 

Et AT-forløb på Zahles:

Hvad ska' man med matematik?

Alle ved at matematik er et vigtigt fag, som åbner døre til mange forskellige videregående uddannelser. Men hvad er det egentlig der gør at matematik er så vigtigt? Med andre ord: Hvad ka' man med matematik?

Det spørgsmål har 2a forsøgt at besvare i et AT-forløb med innovation. I AT-forløbet indgik fagene dansk og matematik, og produktet var en hjemmeside målrettet elever i 8. og 9. klasse. Kravet var at hjemmesiden ved hjælp af forskellige danskfaglige virkemidler skulle belyse en anvendelse af matematik uden for skolen. Hver gruppe er gået til spørgsmålet på sin egen måde, og hjemmesiderne er vidt forskellige. 

På alle hjemmesiderne indgår der små film.
En af dem handler om Asger, der er træt af at gå i skole. Rigtig, rigtig træt... Men så en dag får han en KANON idé. Han vil løse problemet én gang for alle. Se her:

Se alle de mange bud: Gå til hovedhjemmesiden·http://hvadskalvimedmatematik.weebly.com/·og klik videre til forskellige emner nederst dér. Find f.eks. ud af hvordan man laver videospil, om bussen kommer til tiden, og hvordan vejret bliver, tænk over hvorfor vi er så mange mennesker, hvad der ligger bag Dankortet, og hvorfor det er så svært at holde balancen på en vippe. Og selvfølgelig kan du også se meget mere om matematikken bag Asgers kanon.

Læs mere…
 

Velkommen hjem fra udveksling i Tyskland og Frankrig

I uge 42 og 43 var ti elever på udveksling i Stuttgart. Og i uge 48 og 49 var seks elever på udveksling i Nantes. Her er et par indtryk fra udvekslingsopholdet i Nantes:

Elever på Zahles har mulighed for at komme på individuel udveksling på vores partnerskoler i Stuttgart i Tyskland og i Saint Herblain ved Nantes i Frankrig. Opholdet finder sted i oktober måned og varer typisk 8-10 dage. Man bor hos en nogenlunde jævnaldrende tysk eller fransk elev og følger undervisningen på partnerskolen sammen med sin vært. Det er vores erfaring at man lærer rigtig meget under sådan et ophold, både fagligt og socialt. Om foråret kommer de tyske og franske elever på genbesøg på Zahle. Det giver yderligere lejlighed til at tale sproget, og når de udenlandske elever deltager i tysk- og fransktimerne, er der pludselig for alvor brug for at kommunikere på fremmedsproget!


nantesr
udvekslingsstudenter spiller laser-gamer gymnasietr

 

Læs mere…
 

Talentudvikling for klassisk-sproglige:

Det sker i Rom

I sidste halvdel af juli deltog Ida og Trine fra nuværende 3d i et talentudviklingsprogram for danske latinelever i Rom.·Sammen med andre danske latinelever har Ida og Trine oplevet og undersøgt det antikke Rom, hørt foredrag, set muséer og meget andet.·Turen blev bl.a. sponsoreret bl.a. af Ernst Andersens Fond.

latinelever_zahles_marts2013

Om turen fortæller Ida og Trine:

biblioteca casanatense2r

Billede af en bog fra håndskriftsamlingen; bogen er en illustreret version af Dantes Inferno, og der er bl.a. benyttet bladguld. Den sorte skrift er trykt, al farve er hhv. skrevet og malet i hånden.

Vores tur til Rom i sommerferien var en enestående oplevelse. Udover en lærerig tur med et højt fagligt niveau fik vi mulighed for at lære 15 andre klassikere at kende. På turen deltog vi i en masse forelæsninger for de universitetsstuderende, som deltog i Det Danske Institut i Roms sommerskole. Det primære fokusområde var renæssancens genoplivning af antikken (The use of the past in Italien Renaissance culture). Alle forelæsninger foregik på engelsk og behandlede blandt andet emner som neoplatonisme, palæografi og epigrafik og omhandlede kunstnere som Petrarca, Lorenzo Valla og Marsillio Ficino, der alle tog udgangspunkt i antikke værker. Derudover så vi en masse monumenter, kunstværker og andre seværdigheder med antikke rødder. Med andre ord oversteg turen alle forventninger!

biblioteca casanatense1r

Billede fra en forelæsning om håndskriftssamlinger under fantastiske forhold; besøg i Biblioteca Casanatense, som normalt ikke er åbent for offentligheden pga. samlingens skrøbelighed og forskning.
gruppebilleder

Billede af alle klassikerne. Vi står på terrassen på Det Danske Akademi.